Femz workshops en citygames

Tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest!

Tips voor het organiseren van een geslaagd vrijgezellenfeest!

FEMZ is dé specialist in Tilburg als het gaat om het organiseren van vrijgezellenfeesten. Met een aanbod van ruim 50 verschillende uitjes ter invulling van een vrijgezellenfeest zowel voor mannen als vrouwen, zijn we veruit de grootste in de regio Tilburg op dit gebied.

Omdat we jaarlijks honderden verschillende vrijgezellenfeesten organiseren hebben we ook vaak contact met de organisatoren hiervan. Wat ons opvalt is dat zij eigenlijk vaak tegen dezelfde dingen aanlopen die soms voor de nodige spanning kunnen zorgen binnen een groep.

Het leek ons een goed idee om hier wat mee te doen en jou als organisator van het vrijgezellenfeest van jouw vriend of vriendin, zus, neef etc, op weg te helpen naar een vlekkeloze organisatie zodat jullie vol overgave kunnen genieten van een geslaagd vrijgezellenfeest in Tilburg!

Hieronder vind je onze tips. We hopen dat je er wat aan zult hebben.

zotte kruikenzeikers citygame tilburg

1. Wie gaan er mee?
Het handigste is het wanneer de vrijgezel bepaalt wie hij of zij wil uitnodigen voor het vrijgezellenfeest. Zo kun je hierin geen fouten maken of iemand vergeten. Vooral handig om te weten of de moeders van de bruid of bruidegom wel of niet van de partij kunnen/mogen zijn. Informeer dus bij de vrijgezel of hij/zij een lijst kan aanleveren met de deelnemers en ook hun telefoonnummer en e-mailadres.

2. Wanneer gaan we?
Een lastig punt is vaak ook het kiezen van een datum waarop zoveel mogelijk deelnemers kunnen. Begin daarom op tijd met het versturen van een datumprikker. Alle mogelijke deelnemers kunnen zo aangeven wanneer ze wel en niet kunnen. Als iedereen heeft gereageerd kun je eenvoudig zien op welke datum de meeste mensen kunnen en dat wordt dan dé datum van het vrijgezellenfeest.

3. Wat kost het?
Het te besteden bedrag kan erg uiteenlopen per groep. Het te besteden budget kan ook binnen de groep heel wisselend zijn, je kan niet bij een ander in de portemonnee kijken dus zorg dat hierover geen scheve gezichten ontstaan. Wat vaak een goede oplossing is is om de dag op te delen in meerdere gedeeltes en een prijs per gedeelte te benoemen. Zo kan iedereen voor zichzelf bepalen vanaf welke gedeelte hij/zij aanhaakt en uitgeeft.

4. Wat gaan we doen?
Een erg leuk onderdeel van de organisatie van het vrijgezellenfeest: het zoeken van leuke activiteiten. Er is zo veel keuze! Kijk bij het kiezen van de activiteiten naar de interesses van de vrijgezel. Is het een actief persoon? Kies dan voor een citygame of outdoor activiteit. Is het een creatief persoon? Kies dan voor een leuke creatieve workshop. Houdt de vrijgezel van lekker eten? Dan is een kookworkshop of bierproeverij een goed idee. Natuurlijk zijn er ook typische vrijgezellen activiteiten met een pikant randje.

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod in vrijgezellendag uitjes.

 

DIY: Posterbord van OSB Hout

Zoals elk jaar is deze periode in vergelijking tot de rest van het jaar een rustige periode. Een mooie tijd dus om klussen die zijn blijven liggen op te pakken. Zo hebben we onze complete voorraad uitgezocht en opnieuw ingedeeld, gelabeld etc, superhandig om zo het nieuwe seizoen te starten.

Daarna zijn we begonnen aan onze quizroom in de kelder op onze locatie in het centrum van Tilburg. We hebben de muren voorzien van een lik zwarte verf en een heleboel diy’s toegevoegd. We zijn tenslotte een creatief uitjes bureau 😉 enkele van deze diy’s zullen we misschien later nog eens uitlichten.

quizroom FEMZ 2 Tilburg quizroom FEMZ Tilburg

Tot slot was de hoek in onze achter ruimte ( ’t Atelier ) beneden aan de beurt. Naast een hoop nieuwe kussens, nieuwe lijstjes met te gekke posters, een paar ree schedeltjes aan de muur wat opruimen hebben we ook in deze ruimte een aantal zelfmaak creaties aangebracht. Zoals de houten woonkettingen met vogelhuisje. Wil je weten hoe je deze maakt en waar je de materialen kunt kopen? Laat het ons gerust weten.

houten huisjes woonketting diy FEMZ

Naast de woonkettingen maakten we ook twee houten wandborden van OSB plaat. Supersnel en makkelijk! En het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf 😉

diy posterbord

Wat heb je voor dit DIY project nodig?:

 • Houten stuk OSB plaat. ( maat naar keuze ) (Gamma, met gamma pas is het zagen gratis )
 • Twee metalen oogjes met schroefeind (Gamma)
 • Schilderstape (Action/Gamma )
 • Kleur acrylverf naar keuze (Pipoos/Action)
 • Kwast (Action)
 • Washi tape (Hema)
 • A4 poster naar keuze ( gratis te downloaden via www.chicfetti.com )

Zo doe je het:

1.Draai de metalen oogjes in de kopskant (randje) van de plaat. Hier hang je de plaat later aan op.

2.Plak de plaat op de gewenste hoogte af.

3.Beschilder het deel wat je wilt met acrylverf.

4.Laat even drogen en verwijder de tape.

5.Zoek een leuke poster op www.chicfetti.com en bevestig deze met washi tape op de plaat.

Have fun! en laat ons weten als ook jij dit project hebt gemaakt of misschien andere leuke diy project suggesties hebt.

Na de vakantie gaan we weer verder met de achterste ruimte van ’t Atelier. Benieuwd naar het resultaat en welke creaties we hier zullen aanbrengen? Hou deze blog en onze facebook pagina dan in de gaten. Tot snel!

Tijd voor een gezellig teamuitje!

De vakantie loopt voor sommige van ons helaas alweer ten einde. Hopelijk heb je een leuke vakantie gehad waar je met veel plezier aan terug zult denken. En hopelijk ben je ook weer helemaal fris en opgeladen om vol goede moet weer aan het werk te gaan.

Nadeel is dat je het na de vakantie vaak net even wat drukker hebt door werk dat wellicht is blijven liggen of collega’s die nog op vakantie zijn. Er is dan ook niet echt veel tijd om eens gezellig bij te kletsen en nader tot elkaar te komen. Hoog tijd dus om een gezellig teamuitje in te plannen!

action painting workshop tilburg

Wij helpen je graag met een aantal suggesties voor activiteiten die naar ons idee ideaal zijn voor elk teamuitje of bedrijfsuitje in het centrum van Tilburg, Breda of bij jou op de zaak uiteraard. We hebben dit opgedeeld in een aantal verschillende categorieën zodat je in één oogopslag het uitje vindt dat bij jullie team of bedrijf past!

Creatief:

 • Social sofa art workshop
 • Action painting
 • Borrelplank maken
 • Tekstborden maken
 • Schilder je collega

Culinair:

 • Kookworkshop wereldse tapas maken
 • Black box kookworkshop
 • De Culinaire stadswandeling fun!

black box kookworkshop FEMZ tilburg

Quizzen / Indoor:

 • Mijn team is top!
 • Wie is de mol aan tafel?
 • Ranking the company
 • De Foute Bingo
 • Botsauto voetbal
 • (allen zijn tevens te reserveren als dinerspel )

webpag team is top

Citygames:

 • Wie is de Mol?
 • Crazy 88
 • What’s app mystery game
 • De Moordtocht

whatsapp game tilburg

Zoals je ziet is er van alles mogelijk. Binnen, buiten, creatief, culinair.. noem maar op. Tevens zijn deze activiteiten zowel te boeken voor kleinere groepjes va. 8 pers maar ook voor groepen tot 250 pers of zelfs meer. Heb je een beperkter budget of wil je graag een voorstel voor een compleet arrangement inclusief diner? Ook hierin denken wij graag mee.

Neem gerust een kijkje op onze website en bij interesse of vragen zijn wij te bereiken via sales@www.femz.nl of tel. 013-7503926.

 

FEMZ: Uitjes Breda!

Na al meer dan 6 jaar diverse uitjes te hebben verzorgd vanuit onze locatie in het centrum van Tilburg is het tijd om met FEMZ de volgende stap te gaan zetten. En deze stap gaat richting Breda. We verzorgden al wel regelmatig uitjes in Breda maar hebben ons hier tot heden niet actief op gericht. Maar hier gaan we verandering aanbrengen met FEMZ: Uitjes Breda!

Goede partners!

Voorbereidingen naar deze stap hebben al plaatsgevonden wat heeft geresulteerd in een aantal hele leuke samenwerkingen. Zowel met een aantal horeca locaties alsook met een aantal collega bureaus. Dit zorgt naar ons idee voor een goede match waarmee we elkaar zullen versterken en waardoor nog meer gasten kunnen genieten van een breed aanbod in Uitjes in Breda!

Top 5 uitjes Breda:

Hierdoor starten we goed en is onze top 5 in Uitjes nu ook al te boeken in Breda

 • Ben jij de Mol?
 • Ik hou van Holland dinerspel
 • Escape the bomb
 • Pop art portret schilderen
 • De foute bingo
 • En nog veel meer!

Laatste aanpassingen aan de website en we zijn er helemaal klaar voor !

Nog wat laatste aanpassingen aan onze website zullen deze week worden doorgevoerd en dan zijn wij er helemaal klaar voor. Zowel in Tilburg alsook in Breda beloofd het een succesvol jaar te worden voor het team van FEMZ. Wij hebben er al superveel zin in en kijken er met smart naar uit!

FEMZ’ Nieuwjaars actie!

Het einde van 2015 is in zicht. En wat was het een fantastisch jaar! We hebben vele leuke, gezellige en te gekke groepen mogen ontvangen. Personeelsuitje,familiedagen,vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, teambuildingsdagen… alles kwam voorbij. Zowel op onze eigen locatie in Tilburg maar ook op andere locaties in Breda, Den Bosch, Uden.. noem maar op. We hebben een heleboel mooie plekjes van Brabant mogen ontdekken 😉

Vele leuke reacties waren het resultaat! Wij kijken dan ook met trots terug op 2015 en hopen in 2016 weer een heleboel leuke uitjes voor nog meer groepen te mogen verzorgen.

Als dank hiervoor en om het nieuwe jaar goed te starten hebben we een leuke Nieuwjaars actie bedacht. de actie luidt als volgt:

Boek je een uitje in Dec of Jan wat plaatsvindt in de maanden Januari of Februari? Dan ontvang je hierop 10% korting. Deze korting geldt voor alle uitjes dus geen uitzonderingen en kleine lettertjes!!

Dus ben je nog op zoek naar een leuke invulling voor jullie nieuwjaarsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest of ander groepsuitje in Breda of Tilburg? Neem snel contact met ons, wij helpen je graag!

Onze uitjes top 10:

 • Het moorddiner
 • Mollen & Smullen
 • Escape the bomb
 • Escape the bomb dinergame
 • Kookworkshop Tapas maken
 • De culinaire stadswandeling
 • Wie is de Mol? uitje
 • Ranking the company
 • Ibiza armbandjes maken
 • Italiaanse kookworkshop

Uitjes voor iedereen!!

Bij een nieuwe website hoort wat ons betreft ook een vernieuwde visie en slogan:

Uitjes voor iedereen!!

Echt voor iedereen? Jazeker!! Dat is tenminste waar we naartoe willen werken. We hebben natuurlijk al een zeer breed aanbod in uitjes in Tilburg. Zo kun je bij ons terecht voor een creatieve workshop, culinaire workshop, kookworkshop, game of quiz. Maar het kan wat ons betreft altijd nog beter, leuker, spannender, vernieuwender etc, Vandaar dat we bij FEMZ ook niet stil zitten en er alles aan doen om dit ook te bereiken!!

bh pimpen tilburg

Uitjes voor: elke voorkeur van soort uitje!

Zoals gezegd bieden we een breed aanbod in workshops, quizzen en games. Dus of je nu een creatieve ervaring wilt, samen wilt koken, houdt van het spelen van spelletjes of liever geniet van een dinerspel in Tilburg? Dat kan bij ons allemaal!

teambuilding pic

Uitjes voor: elke gelegenheid!

Vrijgezellenfeest, teamuitje, vriendinnendag, kinderfeestje, personeelsfeest, familiedag, dispuutuitje, incentive noem maar op…voor elke gelegenheid bieden wij nu al een passende invulling.

action painting

Uitjes voor: elke doelgroep!

Bedrijven, vrijgezellengroepen,families,studenten, kinderen,mannen, vrouwen, jong en oud.. maar ook voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, bejaarden… wij denken graag mee om samen tot een passende invulling van jullie uitje te komen! In alle van bovenstaande doelgroepen hebben we in de afgelopen 10 jaar reeds ruim ervaring opgedaan.

slipper pimpen

Uitjes voor: elke budget?

Om hierop in te spelen hebben we een aantal nieuwe / vernieuwde activiteiten opgezet welke we tegen een scherp en concurrerend tarief aan kunnen bieden. Op deze manier willen we onze laagdrempeligheid verhogen en hopen we ook voor groepen met een kleiner budget een leuke uitje te kunnen verzorgen. Daarnaast bieden we veel mogelijkheden tot maatwerk. Dus heb je een beperkt budget? Vraag ons echt gerust naar de mogelijkheden. Je weet maar nooit wat er mogelijk is! Daar we alle activiteiten in eigen beheer ontwikkelen en verzorgen kunnen we gemakkelijk inspelen op speciale wensen.

game crazy 88 Tilburg

Uitjes voor: elke groepsgrootte?

Nog niet, maar hier wordt hard aan gewerkt. Op dit moment verzorgen we enkel uitjes voor groepen van 8 – 250 personen of groter. We willen naar een situatie toe dat je ook vanaf 2 personen bij ons terecht kunt voor een leuke ervaring. We zijn nu aan het onderzoeken hoe we dit in gaan vullen, waar de vraag ligt en wat het aanbod zou moeten zijn. Zoals het er nu voor staat lijkt het erop dat we terug zullen pakken op oude ambachten en een vernieuwend aanbod aan creatieve dagworkshops aan zullen gaan bieden. Maar dit is dus nog niet helemaal zeker. We komen hier zsm op terug!!

Wanneer we al het bovenstaande hebben gerealiseerd hopen we met FEMZ en nog groter 😉 begrip te worden in Tilburg. Wil je een uitje plannen? Dan moet je bij FEMZ zijn!! Dat is waar we naartoe willen. En wie weet gaat het ons ook lukken! Wij zijn er bijna helemaal klaar voor en hebben er weer superveel zin in!!

DIY: statement armband in een handomdraai

Met een statement armband kun je een outfit in één keer helemaal compleet maken. Het geeft vaak toch net ff een wat luxere en verzorgde uitstraling van het totaal plaatje.

Je hebt armbanden in allerlei soorten en maten. Zoals ook deze zilver-blauwe knoop armband met gouden veterklem en karabijn sluiting. Hij ziet er erg ingewikkeld uit. Alsof er veel moeite voor is gedaan.

Maar niets is minder waar want het maken van deze statement armband doe je in een handomdraai en kost dan ook haast geen moeite.

DIY Bracelet - no instructions, but easy to follow pictures. It would take some experimenting to decide how long the cord needs to be. jt

De benodigde materialen vind je als diy pakket in onze shop.

Verwerk de bijgevoegde koorden zoals op de eerste foto’s is te zien. Plak een stukje plakband om de uiteinden om te voorkomen dat deze gaan rafelen. Wanneer de knoop erin zit kun je de armband op maat maken. Hou er wel rekening mee dat de sluiting er ook nog aan komt met het afstemmen van de juiste lengte. Knip het koord op maat en stop dit in de veterklem en knijp deze stevig dicht. Bevestig vervolgens de sluiting aan de klemmetjes d.m.v. de bijgevoegde montage ringetjes.

En klaar is je statement armband. Met welke outfit ga je hem als eerste combineren? Geniet ervan!

Op onze blog en in onze shop vind je nog veel meer inspirerende diy projecten zoals bijvoorbeeld het maken van een letterlamp, unieke shopper en meer!

FEMZ DIY: Trendy letter lamp

Deze week een diy project wat ik al enige tijd op mijn to do list had staan. Ik wist nog niet zo goed hoe ik het zou doen maar dat ik deze lamp zou gaan maken was zeker.

Toen ik de letterlampen voor het eerst zag was ik direct verkocht. Maar tot kopen kwam het niet omdat ik ze gewoon erg duur vindt.

Daarom heb ik een eigen variant bedacht op deze lamp. Hieronder zie je hoe ik het heb aangepakt en wat het resultaat is geworden.

materialen diy letterlamp aangepast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig:

 • Een canvas doek ( de maat is afhankelijk van het aantal letters dat je wilt gebruiken en de maat hiervan.
 • Letters van karton
 • Lichtjes
 • Verf ( kleur naar keuze )
 • Een mesje
 • Lijm
 • Een spijker van de juiste dikte
 • Een hamer

Wil je het jezelf makkelijk maken? In onze shop vind je het complete diy pakket om deze lamp te maken. Klik hier om gelijk naar onze shop te gaan.

verven bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 1:

Verf het canvas in een kleur naar keuze. Op deze manier kun je de lamp mooi matchen met je eigen interieur.

 

 

stap 2 letters open snijden di by letterlamp bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2:

Snijd de letters open en haal de bovenste laag karton eraf en de binnenkant eruit.

Stap 3:

Wanneer het canvas doek droog is lijm je de letters op het doek. Laat dit een paar uur drogen voordat je verder gaat.

Stap 4:

Tel uit hoeveel gaatjes je per letter kunt maken om de lampjes                                                                                        goed te verdelen. Maak met de spijker en hamer voorzichtig                                                                                          gaatjes in de letters.

 

letterlamp diy resultaat bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5:

Steek de lampjes vanaf de achterzijde door de gaatjes en begin vanaf de onderkant van het snoer. Laat het uiteinde waar de stekker aan zit uitkomen aan de kant waar ook je stopcontact zit.

Ik ben natuurlijk weer erg benieuwd naar wat je van dit project vindt. En heb je hem zelf ook gemaakt? Dan zie ik het resultaat natuurlijk ook heel graag!!

Tot de volgende DIY!!

Feelgood Mail ofwel Snailmail

Ik moet iets bekennen. Tot voor 3 weken geleden had ik nog nooit van Snailmail gehoord.

Ik zag het voor het eerst op instagram. Leuke pics van gezellige kaartjes, briefjes, envelopjes en allemaal leuke kleine hebbedingen.Als tag stond er dan snailmail bij. Niets vermoedend van de nieuwe wereld die nog voor mij open zou gaan ging ik verder met scrollen naar de volgende foto.

Daarna zag ik het steeds vaker opduiken op blogs die ik volg. In webshops waar je snailmail pakketjes kunt bestellen en als workshop om zelf te maken.

happymail beautifullmess

Bron: www.abeautifulmess.com

En wat blijkt? Er zijn complete websites met adressenbestanden van mensen die graag snailmail ontvangen en oproepjes van mensen die snailmail uit willen wisselen. Vele webshop met snailmail materialen, forums. Kortom een complete snailmail community!

poster snailmailshop

Bron: www.snailmailshop.nl

Voor deegenen die net als mij echte rookies / nitwits zijn als het gaat over snailmail, het betekent niets anders dan langzame (slakken) post welke nog gewoon door de postbode wordt bezorgd. Meestal zijn dit handgemaakte fleurige kaartjes en envelopjes met daarbij kleine leuke hebbedingen.

Erg leuk om te krijgen dus!! 

En dat wil ik dus ook!! Ik ben helemaal verknocht aan dit voor mij nieuwe concept. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Struin het internet af naar leuke ideeën, webshops,mooie foto’s, quotes en diy blogs over het maken van snailmail. Dit laatste kan ik helaas nog niet zo goed vinden. Dus wellicht een idee om hier binnenkort zelf een project van te maken? 😉

stickers via dream key

Bron: webshop www.dreamkey.nl voor de mooiste snailmail musthaves!

Maar tot het zover is zullen jullie het helaas moeten doen met een aantal mooie foto’s en toffe shop adresjes die ik in mijn zoektocht ben tegen gekomen. Ik ben erg benieuwd of jullie snailmail net zo leuk vinden als ik!

thank you card via dream key

Bron: webshop www.dreamkey.nl

 

Adressen die ik verder tegenkwam zijn:

* www.snailmailmagazine.nl

* www.galerielucie.nl ( maak je eigen snailmail tijdens een workshop creatief met papier )

* www.snail-mail.nl (hier vind je echt alles over snailmail. Een overzicht van leuke webshops, oproepjes, reviews oh en toch ook tutorials. Yes!!)

FEMZ DIY: VROLIJK PASEN!

Pasen staat voor de deur. Dus is het weer bijna lente! Dit was dan ook de inspiratie voor onze meest recente diy video.

Je kunt je gasten ontvangen aan een tafel met hetzelfde kleedje als altijd, eieren, lekkere broodjes en meer. Dat is natuurlijk heel leuk en lekker maar het kan wat mij betreft iets persoonlijker. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte decoraties, leuke cadeautjes of traktaties om je gasten mee naar huis te geven. En een tafel versierd met leuke diy’s om het zo net even specialer en persoonlijker te maken.

Hieronder vind je de projecten zoals we deze laten zien in de uitzending met daarbij nog eens alles wat je nodig hebt en waar het te koop is. Bekijk onze uitzending om te zien hoe je te werk gaat.

Zo zie je dat je met weinig tijd, geld en middelen een leuk resultaat kunt behalen!

1. De paastak, maar dan anders.

Dit heb je nodig:

* Takken ( deze komen van ikea, maar je kunt ook echte paastakken kopen bij het tuincentrum of een bloemist)

* 2 kleuren vilt ( Bijv: Pipoos )

* Witte pareltjes ( Bijv: Pipoos )

* Lijm patronen en lijmpistool ( Bijv: Pipoos / Action )

* 2 kleuren wol ( Bijv: Zeeman )

Zo ga je te werk:

2. Leuk dat je er was, in een potje!!

pasen diy weckpotten

Dit heb je nodig:

* twee weckpotten ( waar bijv. augurken in hebben gezeten )

* goudspray indien je de dekseltjes ook wilt verven

* mini marshmallows ( Action )

* bedank kaartjes ( ik heb ze gemaakt van een cadeautasje )

* goudstift en zwarte marker ( Pipoos )

* konijntje ( Zeeman )

* lijmpistool en lijmpatronen ( Action )

* touw ( AH )

* Stro ( Action )

* Chocolaatjes naar keuze ( AH )

3. Konijnenslinger

nijntje hoofd

Dit heb je nodig:

* papieren bordjes

* touw

* gekleurd papier

* glitter

* schaar

* malletje van een konijnenhoofdje ( zie hierboven )

pasen diy paastafel

4. Tafeldecoratie

Verder hebben we nog een aantal spullen ter decoratie voor de paastafel aangeschaft waaronder:

* servetjes ( Zeeman )

* tafelkleed ( Zeeman )

* Plastic eieren ( Zeeman )

* Stro ( Action )

* Groene waterkannen ( Hema )

Wij hopen dat jullie plezier hebben beleefd aan het kijken van ons DIY programma. We zijn natuurlijk ook erg benieuwd wat je ervan vindt!

pasen diy selfie

Dus laat het ons aub weten.

Tot snel!

 Fem en Marieken